Forumul Rockerilor Vasluieni
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
Forumul Rockerilor Vasluieni

Ca la noi la nimenea!

AcasaUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Experimental/avantgarde rock/metal

In jos 
AutorMesaj
udarmada
Fecior
Fecior
udarmada

Data de inscriere : 11/05/2008
Varsta : 47
Localizare : Bucuresti

Experimental/avantgarde rock/metal Empty
MesajSubiect: Experimental/avantgarde rock/metal   Experimental/avantgarde rock/metal Icon_minitimeMar Mai 20, 2008 10:19 am

In general eram genul de persoana care nu se baga prea mult la noutati sau la chestii care mi-ar fi parut ciudate, insa mi-am facut un prieten care e foarte insistent. Si a insistat atat de mult incat am inceput sa ascult Mr. Bungle, formatie de avantgarde, cu Mike Patton (ex. Faith No More) si Trey Spruance (Secret Chiefs 3, ex Faith No More). Trupa e foarte ciudata si iti ia ceva timp sa te obisnuiesti cu stilul lor. Combinatii de metal, jazz, dance, muzica electronica, in general foarte multe genuri.
De la Mr. Bungle am inceput sa caut si alte chestii interesante. Prima trupa peste care am dat e Secret Chiefs 3, trupa lui Trey Spruance. Primele doua albume sunt o combinatie de metal brutal, muzica persana (nu arabeasca!!!), drum'n'bass, hardcore techno, jazz. Pe ultimele albume au dat-o mai mult spre muzica persana/orientala, cu putine accente pe metal, o muzica care suna foarte bine. Membrii trupei incearca sa cante la cat mai multe instrumente ciudate, ceea ce face ca totul sa sune foarte bine.
Apoi am inceput sa ascult proiectele lui Mike Patton (cu mana pe inima va spun ca e una din cele mai bune voci din rock): Fantomas, Tomahawk, Lovage - astea sunt mai necunoscute. Mike a mai fost vocal si pe EP-ul "Irony Is a Dead Scene" a celor de la Dillinger Escape Plan (mathcore - merita ascultati). Ca sa va faceti o idee despre Fantomas, dati un click aici: http://uk.youtube.com/watch?v=mwrMdusKOMw ... da, dupa cum vedeti in titlu, tobarul e Dave Lombardo de la Slayer.
Apoi, in ultima perioada, am dat peste cateva trupe franceze de metal experimental, printre care Costa Gravos, Psykup, Pin-Up Went Down, Empalot (proiect al fratilor Duplantier de la Gojira). Toate trupele astea sunt foarte interesante. Combinatii intre death metal, hardcore, punk, muzica electronica.

Sunt multe chestii interesante care merita ascultate. In general lumea se fereste cand aude de "experimental", insa nu e nimic de speriat sa incercati.
Daca cineva vrea sa asculte ceva din trupele de care am vorbit, sa-mi dea un PM si pun tot ce am pe un ftp sa puteti downloada.
Sus In jos
http://www.treibetivi.net

Experimental/avantgarde rock/metal
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Trigger (metal/rock progressive)
» rock mai vechi
» Io is roacar!
» Rock N Iasi
» Rock'n'Iasi